miércoles, 7 de abril de 2021

DÍA MUNDIAL DA SAÚDE: LECTURAS PARA TODA A FAMILIA

Hoxe, 7 de abril, celébrase o Día Mundial da Saúde, data que se vén festexando desde 1948, ano no que a Asemblea Mundial da Saúde escolleu este día para conmemorar a creación da Organización Mundial da Saúde (OMS). Coa celebración desta data preténdese, entre outras cousas, fomentar hábitos sans nas persoas. Dentro deles, ten unha especial importancia o tema da alimentación, polo que aquí vos deixamos unha pequena listaxe de libros na que encontraredes, por unha banda, obras infantís coas que poderedes tratar cos pícaros esta temática, e por outra, libros para adultos nos que poderedes encontrar recomendacións para mellorar a alimentación de toda a familia, conceptos como o de "ultraprocesado", análises sobre como inflúe a alimentación dos nenos no rendemento escolar, a importancia de comer en familia...

-A eiruguiña comellona (Kókinos): este clásico da literatura infantil, creado por Eric Carle, é unha obra ideal para traballar cos máis pequenos a alimentación saudable, resultando moi útil para familiarizalos coas diferentes froitas que aparecen no libro (mazás, peras, ameixas, amorodos e laranxas) e para amosarlles o boas que son para a saúde. Ademais, na obra vemos como a eiruga se sente mal cando come máis da conta, polo que tamén nos servirá para lembrarlle aos pícaros que é importante parar de comer cando un se sente cheo. Encontrámonos tamén con que a eiruga sofre de dores de barriga cando come alimentos pouco saudables, como pasteis ou chocolatinas, problema que soluciona grazas a unha folla verde. Isto permitiranos falar cos pequenos sobre os beneficios que os alimentos como as verduras ou as hortalizas teñen para a nosa saúde.



-La rebelión de las verduras (Lumen): esta divertidísima obra de David Aceituno e Daniel Montero Galán é ideal para achegarnos cos nosos pequenos ao mundo das verduras e dos beneficios que estas teñen para a nosa saúde. A bo seguro que escacharedes coa risa coas diferentes personaxes que aparecen na obra, unhas enfadadas verduras que inician unha revolución porque están fartas de que os nenos non terminen o prato e sempre prefiran comer macarróns.



-El recetario mágico (Play Attitude): dirixida a lectores a partir de 6-7 anos, esta obra de Desiree Arancibia achegaravos a receitas, feitizos e pocións para unha alimentación sa, divertida e nutritiva. A través dun mundo máxico, a obra espertará, a bo seguro, a curiosidade dos rapaces por descubrir os ingredientes das diferentes receitas. O libro proporciona, de maneira amena, información sobre alimentación saudable, grupos de alimentos, o aceite, o azucre, os produtos ecolóxicos..., e ofrece tamén un exemplo de menú semanal. Ademais, nel encontraredes receitas para as diferentes comidas do día, elaboradas con produtos saudables, como verduras, froitas, cereais, tofu, peixe...



-Una cocina tan grande como un huerto (Kókinos): este libro de gran formato, creado por Alain Serres e Martin Jarrie, e dirixido a lectores a partir de 8-9 anos, achéganos a 60 receitas que servirán aos rapaces para descubrir froitas e hortalizas de todo o mundo. Nelas atoparemos tomates, pementos, chícharos, cabazas, plátanos, ameixas, amorodos, dátiles..., e moitos máis ingredientes sans e saudables, protagonistas dunhas receitas que os nenos poderán preparar sós ou en familia.



-Come comida real (Paidós): este libro sitúanos perante unha guía práctica que nos axudará a desterrar os ultraprocesados da nosa alimentación e a volver comer o que o seu autor, o dietista e nutricionista, Carlos Ríos, denomina "comida real". Aqueles que desexedes achegarvos a esta obra, poderedes ler un fragmento da mesma picando aquí.



-Alimentación saludable para niños geniales (Amat Editorial): neste libro, escrito pola dietista-nutricionista e doutora en Bioquímica Griselda Herrero, veremos como unha alimentación sa e equilibrada, xunto coa actividade física, unha boa saúde do sono e unha correcta educación emocional, inflúe no rendemento escolar dos cativos.



-Coaching nutricional para niños y padres (Grijalbo): este libro de Yolanda Fleta e Jaime Giménez achéganos abondosa información sobre nutrición e sobre estratexias para conseguir que os nosos fillos coman san e se sintan mellor con eles mesmos e desenvolvan a súa intelixencia emocional. Nas páxinas da obra aprenderemos cales son aqueles alimentos que nos conveñen e cales non e poderemos elaborar entre toda a familia o menú semanal.



-El jamón de York no existe (La esfera de los libros): Marián García, doutora en Farmacia e graduada en Nutrición Humana e Dietética, ofrécenos un libro no que poderedes encontrar información sobre alimentación saudable e sobre como esta comeza á hora de facer a compra. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario