jueves, 14 de diciembre de 2017

WILLY E CRISTINA LÉVANNOS ATÉ PERÚ

Este martes vivimos unha tarde moi especial grazas á visita de Willy e de Cristina, que pasaron pola biblioteca para manter un encontro co seu fillo Nico e os seus compañeiros de 5º Inf. A. Willy, natural de Perú, falounos da súa terra: das costumes, da gastronomía, dos bailes tradicionais, da fauna, dos principais monumentos...









Como nos explicou Willy, Perú é costa, montañas e selva. Os pícaros quedaron impresionados coa beleza da paisaxe, cos impresionantes monumentos e coa diversidade da flora e da fauna peruanas. 

Aquí vos deixamos unha mostra dos elementos que máis chamaron a atención dos nenos e das nenas de 5º Inf. A:

Machu Pichu: antiga cidade inca, construida no s.XV no alto dunha montaña, converteuse nun dos símbolos de Perú. 


Fortaleza de Kuélap: importante conxunto arquitectónico anterior ao Imperio Inca.





Liñas de Nazca: antigos xeoglifos trazados pola cultura nazca, declarados Patrimonio da Humanidade. Trátase de varios centos de xigantescas figuras animais, humanas e xeométricas só visibles desde certa altura. Constitúen un dos grandes misterios arqueolóxicos de todos os tempos, existindo múltiples teorías sobre a súa creación, o seu significado e a súa utilidade.


Baños del Inca: ubicado no balneario de Pultumaka, era o lugar onde Atahualpa, o último soberano inca, tomaba os seus baños.


Cordillera Azul: parque nacional que constitúe unha das ecorrexións de maior diversidade biolóxica do planeta.


Gallito de las rocas: ave símbolo de Perú, que chamou a atención dos nenos pola súa fermosa cor.


Anaconda: serpe constrictora da familia das boas, presente en diferentes países de América do Sur, como Perú. Trátase da serpe de maior peso, e xunto coa pitón, é tamén a máis grande.


Ceviche: prato nacional de Perú, a base de peixe, ají e limón.


Pachamanca: prato típico da gastronomía peruana, elaborado pola cocción ao calor, por medio de pedras previamente quecidas, de carnes de vacún, porco, polo ou cuy, aderezados con múltiples ingredientes, como chincho, pemento e diferentes especias, xunto con produtos orixinais andinos como patacas, batatas, fabas ou choclo.


Tamal: prato de orixe indoamericano, preparado a base de masa de millo rechea de carnes, vexetais, chiles, froitas, salsas e outros ingrededientes. Logo de envolver todo nunha folla de plátano, de maguey, de aguacate, ou de canak, cócese en auga ou ao vapor.


Queremos agradecer a Willy e a Cristina a implicación que demostran sempre co colexio e a amabilidade que amosan no trato cos alumnos cada vez que nos visitan.


GuardarGuardarGuardarGuardarGuardarGuardarGuardarGuardar

No hay comentarios:

Publicar un comentario