Desde comezos de curso andamos a achegarnos ás diferentes nacionalidades presentes no noso colexio. Logo do traballado no 1º trimestre, comezamos o 2º con moitas ganas de mergullarnos en novas temáticas e novos países. Así, ao longo de varios meses investigamos sobre aspectos diversos e, agora, chegou a hora de transmitir todo o que aprendemos a outros grupos. Nas últimas semanas do 2º trimestre, os diferentes grupos foron pasando pola biblioteca para falarnos de costumes e tradicións, de música e danzas, de historia e de grandes persoeiros e, incluso, de gastronomía. Precisamente disto, de comidas típicas de Portugal e da Arxentina, foi do que falaron os pícaros de 6ºInf. A ante os seus compañeiros de 6ºInf. B.
Nesta viaxe por Portugal, degustamos pratos coma estes:
|
Caldo verde |
|
Bolinhos de bacalhau |
|
Bacalhau á portuguesa |
|
Pasteis de Belém |
E a viaxe gastronómica pola Arxentina non foi menos suculenta:
|
Asado arxentino |
|
Pastel de carne |
|
Alfajores |
|
Pasta frola |
Tan ben o fixeron os pícaros de 6ºInf. A, que os seus compañeiros de 6ºInf. B permaneceron así de atentos en todo momento:
No hay comentarios:
Publicar un comentario